Recepten

Witlofschuitjes met Hollandse garnalen

Ingrediënten

  • 150 g Hollandse garnalen
  • 2 stronkjes witlof
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui
  • dille
  • peper en zout

De Bereiding

Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fijn. Meng de zure room, ketchup en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Meng de Hollandse garnalen met de stukjes rode ui en de dille. Schep eerst een beetje saus op de bodem van het witlofblaadje en schep vervolgens het garnalenmengsel in het schuitje.

witlof met Hollandse garnalen

Witlof met Hollandse Garnalen

Garnalencocktail met Komkommer en Dille

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • ½ kleine komkommer
  • ½ sinaasappel
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 75 g waterkers
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie extra verge
  • mespunt chilipoeder

De Bereiding

Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Schep in een kom de komkommer met de geraspte sinaasappelschil, dille en 2 eetlepels sinaasappelsap door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verwijder de grove takjes uit de waterkers. Leg in vier rechte (whisky)glazen een laagje van waterkersblaadjes. Schep de helft van de garnalen erop en verdeel de komkommer erover. Schep de rest van de garnalen erop. Roer de yoghurt los met de olijfolie en breng het sausje pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder. Schep in elk glas een lepel van het sausje.

garnalencocktail met komkommer en dille

Garnalencocktail met komkommer en dille

Gegratineerde Garnalen

Ingrediënten

  • 150 g Hollandse garnalen
  • 50 g tortillachips
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 g geraspte jonge kaas

De Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verkruimel de tortillachips fijn (in de keukenmachine). Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Boen de citroen schoon en rasp er een ½ eetlepel gele schil af. Schep in een kom de garnalen met de tomaatblokjes, citroenrasp en basilicum door elkaar en verdeel dit mengsel over vier schelpen of eenpersoons ovenschaaltjes. Strijk de crème fraîche erover uit en bestrooi het met de kaas en de tortillachips. Schuif de schelpen of schaaltjes in de oven en laat ze in 10-15 minuten warm worden en goudbruin kleuren.

De recepten komen van Visspecialist Jaap Graaf

gegratineerde garnalen

gegratineerde garnalen